Päivänavaus virteen 88: Lensi maahan enkeli

Kuuntele äänite: 88

Virren 88 sanat diaesityksenä (pdf)

Kivet

Mikä on suurin kivi, minkä olet koskaan nähnyt? 

Onko se ollut koulun pihalla vai lähimetsässäsi? Oliko siinä sammalta pinnalla vai oliko se vain harmaa? Oletko joskus päässyt kiipeilemään sen päälle? Jos kokeilisit työntää kiveä, liikahtaisiko se? Vai onko se niin valtava, ettei mitään tapahtuisi vaikka kuinka työntäisi?

Jeesuksen kuolemaan liittyy valtava kivi. Kun Jeesus oli kuollut ristille, hänet pantiin hautaan. Hauta oli vähän erilainen kuin meidän aikanamme: se oli hautakammio, vähän kuin oma huoneensa, ja sinne pääsi oviaukosta. Oviaukon eteen vieritettiin suurensuuri kivi, jottei kukaan pääsisi viemään Jeesuksen ruumista pois. Varmuuden vuoksi kiven viereen määrättiin vielä kaksi vartijaa vahtimaan hautaa.

Kolmantena päivänä, pääsiäisaamuna, haudalle meni joukko naisia, jotta he voisivat voidella Jeesuksen ruumiin. Jo etukäteen he miettivät, miten ihmeessä he saisivat vieritettyä suurensuuren kiven pois tieltä. Miten niin painavan kiven saisi edes liikahtamaan?

Haudalle tullessaan naiset kuitenkin näkivät, kuinka taivaasta laskeutui valkea hahmo, enkeli. Enkeli oli niin voimakas, että pystyi helposti vierittämään kiven syrjään haudan suulta. Sitten se istahti kiven päälle. Hautaa vartioineet vartijat pelästyivät tätä outoa tilannetta niin, että kaatuivat maahan. Mutta oikeasti enkeli ei ollut lainkaan pelottava. Hän osoitti tyhjää hautaa ja kertoi iloisena heille uutisen: Jeesus oli noussut kuolleista! Jeesus ei ollut enää haudassa, hän oli voittanut kuoleman ja ylösnoussut.

Virren 88 toisessa säkeistössä tiivistetään tämä kaikki hienosti: Jeesus nousi haudastaan ja elää ikuisesti. 

Voit nyt tulla mukaan laulamaan virttä 88 Lensi maahan enkeli.


Päivänavausteksti: Taru Nieminen 
Tulosta sivu