Päivänavaus virteen 600: Hyvyyden voiman

Kuuntele: virsi 600


Virren 600 sanat diaesityksenä (pdf)


Älä uraudu - Tie

Ihmisillä on erilaisia pelkoja. Aika moni on pelännyt rokotusta tai hammaslääkäriä vaikkei niissä olekaan mitään pelättävää. Aika moni ihminen on myös pelännyt pimeää. Monet jännittävät ja pelottavat asiat ovat tilanteen ohi mentyä sittenkin tuntuneet aika siedettäviltä.

Asioiden etukäteen miettiminen ja jännittäminen ovat osa elämää. Jotkut ihmiset tekevät sitä useammin kuin toiset. Tässä suhteessa ihmiset ovat erilaisia, mutta kaikki sitä tekevät. Jännitystä monesti lisää se, ettei tiedä asiasta tarpeeksi tai ei ole sitä ennen kokenut.

Kun virsi 600 "Hyvyyden voiman ihmeellinen suoja" on syntynyt, pelkoa on ollut joka puolella. Silloin on eletty sodan aikaa. Ihmiset ovat kovasti odottaneet että sota ja pelko olisivat poissa ja tulisi rauha.

Pelkoon voi vaikuttaa tutustumalla ja hankkimalla tietoa siitä asiasta, joka tuntuu vaikealta. Varmasti muitakin on pelottanut joskus sama asia. Virttä numero 600 lauletaan usein silloin, kun on tapahtunut jotakin sellaista mikä pelottaa tai tuntuu niin vaikealta, ettei osaa selittää miksi jotain on tapahtunut.

Virressä 600 "Hyvyyden voiman ihmeellinen suoja" sanotaan näin: "Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa, tyyneksi, lämpimäksi liekki luo. Valaiset pimeän, voit pelot poistaa. Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo!"

päivänavausteksti: Juha LuodeslampiTulosta sivu