Päivänavaus virteen 516: Kuulkaa, keitä Mestari                            

Kuuntele: virsi 516


Jeesus kutsuu lähelleen ja julistaa autuaiksi eli onnellisiksi monenlaisia ihmisiä. Ulkonäöltä et välttämättä erota, kuka on kristitty. Mistä sitten kristityn tunnistaa?


Taivaan merkit (kirjasta Kaikki yhdessä, PTK 2009):


Kentällä pelaa kaksi joukkuetta. Kenttä on täynnä jatkuvasti liikkeessä olevia ihmisiä. Mistä silloin tunnistaa, kumpaan joukkueeseen kukakin pelaajista kuuluu? Joukkueen peliasu kertoo sen.


Ostoskeskuksessa on tapahtunut onnettomuus. Paikalla on paljon ihmisiä, siviilejä ja viranomaisia. Mistä tunnistaa, kuka on poliisi tai palomies? Sen tietää virkapuvusta.


Kadulla liikkuu paljon ihmisiä. On nuoria ja vanhoja, vaaleita ja tummia, suomalaisia ja ulkomaalaisia. Kuka heistä on kristitty? Kristityillä ei ole yhtenäistä vaatetusta, josta heidät voisi tunnistaa. Aikoinaan kristittyjen salainen merkki oli kala. Nykyäänkin voi autoissa nähdä metallisia kaloja kertomassa, mihin porukkaan kuljettaja kuuluu. Uskon merkit ovat kuitenkin harvoin näkyvillä. Kristityn merkki, kasteessa piirretty risti, on näkymätön. Ja monen kaulassa roikkuva risti peittyy vaatteiden alle. Miten ihmeessä tunnistaa kristityn?

Johanneksen evankeliumi antaa tähän vastauksen. Jeesus sanoo: ”Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne!

koulu 1Tulosta sivu