Päivänvaus virteen 488 Jeesus, sinä itsekin        

Kuuntele virsi tästä: 488

Laulavat lettipäät

Päivänavaus

”Pienikin on tärkeä. Pienikin voi tuoda ympärilleen lämpöä, hyvää mieltä luoda.”

Jokainen on tärkeä (kirjasta Kaikki yhdessä, LK-PTK 2009) 

Maailman kuulu kapellimestari johtaa orkesterinsa harjoituksia suuren sävelteoksen esitystä varten. Kymmenet soittajat seuraavat tarkasti mestarin tahtipuikon viittauksia. Sävelet täyttävät salin valtavana vyörynä.

Yhtäkkiä johtaja antaa keskeytysmerkin. Kaikki katsovat jännittyneinä ja ihmeissään häneen. Missä nyt on vika, kuka onneton soitti väärin? Kapellimestari katsoo erästä orkesterin takarivin paikkaa. Siellä on pienen piccolo-huilun soittajalla oma paikkansa.

- Missä piccolo on tänään, kysyy mestari. Tosiaan, piccoloa puhaltava soittaja puuttuu. Hän on jäänyt kotiin sairauden vuoksi. Kymmenet kaunisääniset soittimet, viulut, sellot, torvet, rummut ja muut kaikuvat mahtavasti, mutta pieni piccolo puuttuu. Mestarin korva kuulee sen, hänen silmänsä näkee tyhjän paikan. Kukaan soittaja ei ole tarpeeton.

Tämä on kuva Jumalasta ja meistä ihmisistä. Jokaisella meillä on oma paikka Jumalan suuressa perheessä. Jumala ei unohda ketään eikä kukaan ole hänelle yhdentekevä. Jokainen on tärkeä.

Samoin jokaisella meillä on oma paikka tässä koulussa/luokassa. Jos joku meistä puuttuu, se huomataan. Koko ryhmä ei ole silloin koossa.

Taivaan Isä iloitsee jokaisesta meistä ja koulustamme. Hän suojelee ja varjelee koko lukukautemme.Tulosta sivu