Päivänavaus virteen 395: Jo ennen syntymääni

Kuuntele virsi 395

Ajatella! Sinä olet ollut olemassa jo ennen kuin kukaan on sitä tiennyt. Jopa ennen kuin äiti tai isä ovat tienneet tai edes vielä toivoneet tai aavistaneet.

Oletko miettinyt, että ei ole olemassa toista samanlaista ihmistä kuin sinä? Ei ketään, joka olisi aivan tismalleen samanlainen kuin sinä. Sinä olet maailman ainoa sinä. Aivan ainutlaatuinen, ihmeellisesti suunniteltu sinä!

Entä oletko ottanut selvää, miksi sinun nimesi on juuri se, mikä se on? Kuka on tiennyt nimesi ihan ensimmäisenä? Kuka on kutsunut sinua ensimmäisen kerran nimeltä?

Jokaisella suomalaisella on nimi. Jollakin on yksi, toisella monta. Etunimi on sinun omasi. Joskus jonkun nimistään perii isovanhemmiltaan tai iso-isovanhemmilta. Silläkin tavalla liitytään perheeseen ja sukuun. Ja sitten on vielä sukunimi. Se viimeistään kertoo mihin perheeseen ja sukuun kuuluu. Nimi on tärkeä juttu!

perhe-vesiväri

Aika monelle elämän ensimmäinen juhla on ollut oma kastejuhla. Useissa perheissä on tapana pitää lapsen nimi salassa kasteeseen saakka. Kasteen yhteydessä pappi sitten kysyy vanhemmilta, minkä nimen nämä ovat lapselle valinneet. Silloin sukulaiset ja ystävät höristävät korviaan, kuullakseen uuden perheenjäsenen nimen. Se on jännittävä hetki.

Kasteessa tullaan osaksi Jumalan perhettä. Jumalan perheen jäsenillä on otsassaan näkymätön merkki. Kastevedellä piirretty ristinmerkki. Ihmisen silmä ei sitä erota, mutta Jumala sen näkee.

Niin, Jumala. Sillä Jumala on tuntenut sinut jo ennen kuin synnyit. Jumala on tiennyt nimesi jo ennen ketään muuta. Hänen ei ole tarvinnut arvailla, kuka tai minkä niminen sinä olet. Jumala on suunnitellut sinut. Sama Jumala, joka tuntee ihmisen ennen syntymää ja läpi koko elämän ja vielä kuoleman jälkeenkin.

Sinä olet jännittävä kertomus, jonka pääosissa ovat lisäksesi ainakin äiti, isä ja Jumala. Sama Jumala, joka on tuntenut sinut ja rakastanut sinua jo ennen syntymääsi.

Laulamme yhdessä virren 395 "Jo ennen syntymääni".


Päivänavausteksti: Satu Reinikainen


Tulosta sivu